Uherskobrodské nádraží je druhým nejkrásnějším v Česku, rozhodli o tom lidé

UHERSKÝ BROD - Uherskobrodské nádraží se v jubilejním 10. ročníku soutěže o titul Nejkrásnější nádraží České republiky umístilo na druhém místě. Serveru Zlin.cz to řekla za uherskobrodskou radnici Markéta Švehlíková.

Nádraží v Uherském Brodě uspělo v konkurenci 28 přihlášených nádraží, do finále jich postoupilo 10. Uherský Brod nakonec porazilo nádraží v Mimoni. O pořadí rozhodovali cestující, kteří pro svého favorita mohli hlasovat.

Diplom převzal v Hlavním sále Senátu ve Valdštejnském paláci uherskobrodský starosta Patrik Kunčar. Představitelům města zároveň náležel také slavnostní dort, vyzdobený železničními motivy.

Pro uherskobrodské nádraží nakonec hlasovalo 2 100 lidí, severočeská Mimoň obdržela 2 713 hlasů. Ke stříbrné medaili pomohli Brodu svým hlasem také mnozí bývalí obyvatelé města, kteří dnes žijí například v Norsku, Austrálii, Slovinsku, Německu, Itálii a dalších zemích.

„Druhé místo považujeme za velký úspěch. Navíc nemáme vlastně nádraží, ale dopravní terminál. To je něco zcela jiného. Terminál je jen těžko souměřitelný s květinovou výzdobou, rekonstrukcí budov do původní podoby a úpravou interiérů většiny soutěžících nádraží. V zákulisí mimo soutěž jsme se pak dověděli, že kdyby hlasovala odborná komise, bylo by uherskobrodské nádraží zlaté. Rozhodující slovo však měli hlasující lidé. I tak jsme ale na stříbrnou medaili velmi pyšní,“ dodal uherskobrodský starosta.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x