Občané Uherského Brodu měli na veřejném fóru nejvíce připomínek k dopravě

UHERSKÝ BROD - Přibližně stovka obyvatel Uherského Brodu se zúčastnila veřejného fóra k rozvoji města, které se konalo v uherskobrodském Domě kultury. Jak serveru Zlin.cz oznámila mluvčí města Elen Sladká, nejvíce připomínek zaznělo v oblasti dopravy.

Na veřejném fóru měli lidé možnost aktivně se zapojit do rozhodování o dění ve městě, o připravovaných investičních akcích, do procesu strategického plánování a mohli také sdělit vedení města své názory a připomínky.

Místostarosta Jan Hrdý seznámil přítomné s deseti nejpalčivějšími problémy města, které vzešly z minulého ročníku této akce, a se způsoby jejich řešení, popřípadě s rozpracovaností některých bodů.

„Neexistuje jiná příležitost, která by poskytovala takový prostor pro otevřenou diskuzi mezi občany, pracovníky úřadu a představiteli města. Letošní ročník byl výjimečný nejen tím, že přišlo opravdu hodně diskutujících, ale také tím, že diskuze byla velmi věcná a týkala se opravdu spíše strategických otázek, nikoliv jenom provozních záležitostí. Všem účastníkům patří velké poděkování za jejich náměty a názory a kultivovanou diskuzi. Osobně bych si přál, aby každý z přítomných příště přivedl alespoň jednoho dalšího účastníka a jednou jsme se tak třeba dočkali situace, že nám pro pořádání fóra sál Domu kultury nebude stačit,“ řekl místostarosta Hrdý.

Veřejná diskuze u jednotlivých stolů se konala pod vedením odborných garantů v sedmi tematických oblastech. Jednalo se o životní prostředí, dopravu, vzdělání, veřejnou správu, investice, sociální oblast a jeden stůl byl speciálně vyhrazen uherskobrodské mládeži.

„Absolutně nejvíce podnětů a připomínek se objevilo v oblasti dopravy. Hodně námětů bylo také v oblastech životního prostředí, investic a správy majetku města, školství a kultury a samozřejmě v oblasti rozvoje města. Některá témata se objevovala i u více diskusních stolů,“ poznamenala Elen Sladká.

Ze všech podnětů každého tematického okruhu byly vybrány dva nejpalčivější problémy. Z těch vzniklo 14 bodů, které občany Uherského Brodu nejvíc trápí. Problémy, které lidé vybrali, postupují do hlasování, které je přístupné všem občanům města.

Jednoznačně nejvíce naléhavou otázkou z pohledu občanů města se ukázalo zachování parkovacích míst a zeleně v centru města, především v ulici bří. Lužů. Dále by obyvatelé města uvítali vybudování autobusové zastávky na znamení v ulici Na Chmelnici a zamezení znečišťování města psími výkaly. Jako další palčivá otázka byla vydefinována výstavba lávky pro pěší v Havřicích, ale také rekonstrukce nebo výstavba nového letního koupaliště, rozšíření nabídky kulturních a společenských akcí pro mladší seniory, větší informovanost o akcích pro seniory, rozšíření kamerového systému a zvýšení informovanosti o nabídce sociálních služeb ve městě.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x