Silnice z Polichna do Újezdce bude v sobotu neprůjezdná

LUHAČOVICE, UHERSKÝ BROD - Důležitá silnice II/490 v úseku mezi Luhačovicemi-Polichnem a Uherským Brodem-Újezdcem bude po celou sobotu 26. listopadu zcela uzavřena. Motoristé budou muset využívat objízdnou trasu z Luhačovic přes Petrůvku, Slavičín, Pitín, Bojkovice, Záhorovice a Šumice do Uherského Brodu, serveru Zlin.cz to oznámil za Ředitelství silnic Zlínského kraje Vojtěch Cekota.

Úplnou jednodenní uzavírku silnice II/490 mezi Polichnem a Újezdcem si v sobotu 26. listopadu vyžadují stavební práce na celkové rekonstrukci tohoto silničního úseku. Komunikace se rekonstruuje od července letošního roku za částečných uzavírek se světelnou signalizací. Tyto částečné uzavírky zde budou pokračovat od neděle 27. listopadu ještě nejméně do poloviny prosince. Pro nákladní automobily je zde stanovena objízdná trasa pro celou dobu rekonstrukce. V některých částech tohoto silničního úseku už je dnes rekonstrukce hotova. Během zimního období budou stavební práce přerušeny a pokračovat budou na jaře příštího roku.

„Jde o silnici, kterou podle posledního sčítání denně projede přes šest tisíc vozidel, a objízdná trasa je poměrně dlouhá. Důvodem uzavírky je pokládka asfaltobetonové vrstvy v celé šířce vozovky,“ uvedl ředitel Ředitelství silnic Zlínského kraje Bronislav Malý.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x