V Uherském Brodě bude technický jarmark

UHERSKÝ BROD – Krajská hospodářská komora Zlínského kraje uspořádá v Uherském Brodě technický jarmark pro žáky základních škol. Uskuteční se v pátek 9. prosince a má podpořit technické vzdělávání, sdělila serveru Zlin.cz Andrea Procházková z hospodářské komory.

Akce se uskuteční pod záštitou brodského starosty Patrika Kunčara. „Své provozy zpřístupní žákům osmých a devátých tříd základních škol firmy Česká zbrojovka a Araver. Žáci budou mít jedinečnou možnost prohlédnout si skutečné prostředí firem,“ uvedla Procházková.

Podle předsedkyně Krajské hospodářské komory Zlínského kraje Ivony Huňkové otevřou brány významné firmy z Uherského Brodu. „Žáci tak uvidí tradiční řemeslné zaměření, ale také ty obory, které minulé generace studovat vůbec nemohly, protože prostě ještě nebyly. Věřím, že možnost vidět moderní a inovativní provozy dnešních firem je zaujme a uvědomí si výhody odborného zaměření. Potom se jim bude snadněji vybírat střední škola a budoucí zaměření,“ řekla Huňková.

Krajská hospodářská komora pořádá po celý podzim akce, které se snaží podporovat odborné vzdělávání. „Zaměstnavatelé si stále více uvědomují, jak velký je na trhu práce nedostatek odborníků. Cítit je i nedostatek absolventů technických oborů vysokých škol. Zájemců o práci s potřebným technickým vzděláním všech stupňů razantně ubylo,“ objasnila Procházková.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x