Fontána na náměstí Míru ve Zlíně není na hraní, upozorňuje magistrát

ZLÍN – Zlínský magistrát se ohradil proti tomu, že některé děti používají vánočně vyzdobenou fontánu na náměstí Míru jako dětskou prolézačku. Radnice proto upozorňuje, že jednání není vhodné ani bezpečné, řekl serveru Zlin.cz Lukáš Fabián z tiskového oddělení zlínského magistrátu.

Radnice nebude takové chování tolerovat. „V posledních dnech se na náměstí Míru rozmohl nešvar, kdy děti často za benevolentního přihlížení rodičů využívají fontánu jako dětskou prolézačku. Vše má však své meze,“ zdůraznil Fabián.

Důvodů k obavám je hned několik. „Pohybem by se mohla fontána poškodit, ale především jsou zde svítidla a elektroinstalace, takže zákaz pohybu je na místě i z pohledu bezpečnosti,“ řekla Pavla Julinová, vedoucí městského a turistického informačního centra a jarmarků.

Celý prostor monitoruje městská policie. „Na dodržování zákazu budou dohlížet strážníci. Vzhledem ke skutečnosti, že jde především o bezpečnost dětí, radnice věří, že rodiče opatření pochopí. Pro děti navíc vzniká nyní na náměstí nová atrakce, a to vláček v podobě polárního expresu, který je vyzdobený zimní tematikou,“ dodal Fabián s tím, že nechybí sobi ani lední medvěd. „Děti se tady mohou nechat vyfotit,“ uzavřel.

Fotogalerie

run_function(‚hash‘,’fotogalerie-zlin-cz-list‘,’40173′,’global $wc;$wc=array();$pom=stripslashes(‚1345‘); $wc[‚id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$pom=stripslashes(‚40173‘); $wc[‚unique_id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$wc[‚function_id‘]=’fotogalerie-zlin-cz-list‘;‘,’a:0:{}‘); ?>

 

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x