Policie hledá svědky havárky, při které kamioňák převrátil v Napajedlích soupravu do příkopy

NAPAJEDLA - Zlínští policisté hledají svědky havárie, při které namol opilý kamioňák nezvládl v Napajedlích jízdu a i s několikatunovým nákladem poslal soupravu do příkopu. Serveru Zlin.cz to oznámila policejní mluvčí Lucie Javoříková.

Událost se stala v pondělí 5. prosince ráno krátce před 17. hodinou v obci Napajedla v ulici Kvítkovická. Havaroval zde sedmačtyřicetiletý řidič s nákladní soupravou. „Jel od Otrokovic a v důsledku silné podnapilosti nezvládl řízení soupravy s několikatunovým nákladem. Vjel mimo komunikaci do příkopy, kde se nákladní souprava převrátila na pravý bok. Přivolaní policisté na místě havárie nevěřili vlastním očím, neboť u řidiče naměřili při orientační dechové zkoušce 3,28 promile alkoholu v dechu,“ připomenula kolizi Javoříková.

Řidič vyvázl z nehody bez zranění a škoda na vozidle se vyšplhala na 200 tisíc korun. V odpoledních hodinách byla komunikace několik hodin uzavřena, bylo totiž nutné přeložit náklad a také vytáhnout samotnou nákladní soupravu z příkopy. Provoz byl plně obnoven až o půl desáté večerní. Policisté na místě zadrželi kamioňákovi jeho řidičský průkaz a další jízdu mu zakázali. Policie nyní v souvislosti s nehodou hledá případné svědky. „Žádáme svědky nehody, aby informace k havárii nákladní soupravy sdělili na tísňovou linku 158,“ dodala Javoříková.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x