Uherskobrodští školáci pomohou dětem v Tanzánii opravit střechu jejich školy

UHERSKÝ BROD - Žáci ZŠ Mariánské náměstí v Uherském Brodě se rozhodli svým zpěvem pomoci chudé škole v Tanzánii. Výtěžek z benefičního koncertu brodských dětí poputuje do Tanzánie na opravu střechy tamní školy, serveru Zlin.cz to za uherskobrodskou radnici uvedla Markéta Švehlíková.

Už tradiční benefiční Koncert pro Tanzánii se uskutečnil v sále ZUŠ a děti ho připravily pod vedením učitelky Lenky Šišperové. Výtěžek z koncertu putuje vždy k Nadaci Bez mámy na projekt Škola škole. Na letošním koncertě zastupoval nadaci její zakladatel Ondřej Horecký.

„Dětem se podařilo získat 9 525 korun. Výtěžek je nejen z benefičního koncertu, ale i dalších akcí, které naše škola pořádá v průběhu roku, například Den otevřených dveří, beseda o Tanzanii a podobně,“ upřesnila zástupkyně ředitele školy Jitka Hudečková. Dodala, že ZŠ Mariánské náměstí od roku 2007, kdy se do projektu zapojila, přispěla na partnerskou školu celkovou částkou 83 500 korun. „Peníze z letošní sbírky poputují pravděpodobně na opravu střechy školy v Simike,“ doplnila Hudečková.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x