Uherskobrodská hvězdárna se dočká nové střechy

UHERSKÝ BROD - Uherskobrodští zastupitelé odsouhlasili záměr týkající se celkové rekonstrukce střechy Hvězdárny Domu kultury. Serveru Zlin.cz to sdělila mluvčí města Elen Sladká.

Stavba má vyřešit zejména problém vadné střešní konstrukce. Střecha je součástí montovaného domku, který byl postaven v 70 letech minulého století. „Na základě stavebního průzkumu a sond bylo zjištěno, že jsou vadná nejen obložení říms střechy, kde se rozpadá původní obklad, ale zejména záhlaví dřevěných sbíjených vazníků. Střecha je také nedostatečně zateplena,“ upřesnila Sladká.

Statické zajištění nové střechy a samotných stávajících stěn objektu bude provedeno pomocí ztužujícího věnce z dřevěných hranolů po obvodě budovy. Součástí rekonstrukce střechy bude nová dřevěná konstrukce včetně pojistné fólie, laťování, nové krytiny, klempířských prvků, obložení střešních říms a hromosvodu.

V interiéru se pak počítá s novými podhledy ze sádrokartonu, včetně parotěsné zábrany a zateplení minerálními deskami. Součástí stavby budou i nové světelné rozvody. Stará svítidla budou nahrazena novými s úspornými zdroji.

Předpokládané celkové náklady z rozpočtu města jsou vyčísleny na 800 tisíc korun.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x