Uherský Brod opraví ulici Pořádí skoro za šest milionů

UHERSKÝ BROD – Téměř šest milionů korun bude stát rekonstrukce ulice Pořádí v Uherském Brodě. Město doplní chodníky a opraví komunikaci, sdělila serveru Zlin.cz mluvčí uherskobrodské radnice Elen Sladká.

V současnosti je ulice obousměrnou komunikací. „Stav asfaltového krytu vozovky je mnoha překopy a opravami nerovný. V severní části schází pěší komunikace od domu číslo 1625 po napojení na ulici U Plovárny. Chodci v tomto úseku při průjezdu aut využívají zelený pás podél komunikace,“ uvedla Sladká.

Pěší komunikace v Pořádí je už opravená v úseku od ulice Ant. Hrubého po slepou odbočku k ulici Horní Valy. „Rekonstruovat se bude celá ulice Pořádí. U komunikace se vymění obruby a obrusné živičné vrstvy. Chodníky se provedou ze zámkové dlažby ve stávajícím rozsahu. Od domu číslo 1625 po napojení na ulici U Plovárny je navrženo zúžení vozovky mezi obrubami. V závaznosti na to je navržen nový chodník, který bude napojený na současný chodník vedoucí k ulici U Plovárny,“ objasnila Sladká.

Podle ní je s ohledem na možné parkování navrženo změnit obousměrný provoz v ulici v úseku od slepé odbočky po napojení na ulici U Plovárny na provoz jednosměrný. „Průjezd bude umožněn směrem z ulice U Plovárny k ulici Ant. Hrubého,“ dodala mluvčí.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x