Uherský Brod vybuduje parkoviště na Pecháčkově ulici

UHERSKÝ BROD – Na Pecháčkově ulici v Uherském Brodě vznikne nové parkoviště. Vybuduje ho tam město za necelé dva miliony, sdělila serveru Zlin.cz mluvčí města Elen Sladká.

Investiční záměr schválilo zastupitelstvo. „Parkoviště bude vedle Gymnázia J. A. Komenského. Připravovaný projekt řeší rozšíření místní komunikace, posun chodníku směrem k budově gymnázia a předláždění místní komunikace do žulové dlažby,“ uvedla Sladká.

V současné době tvoří ulici místní komunikace a chodníky. „Stávající šířka neumožňuje parkování vozidel v souladu s platnými normami. Chodníky jsou poškozené kvůli neúnosné konstrukci. Dlažba je povrchově zvětralá, vykazuje značnou korozi betonu,“ řekla Sladká.

Podle ní je chodník ve špatném technickém stavu. „Nedosahuje normových parametrů. Obruby v obloucích křižovatek jsou nevhodně snížené a nedosahují normové výšky,“ poznamenala mluvčí.

Stavba se uskuteční ve dvou etapách. „První zahrnuje vybudování parkovacího pruhu s navazujícím chodníkem. Kapacita parkovacího pruhu bude sedm aut. Druhá etapa v časovém horizontu několika let zahrnuje předláždění místní komunikace s povrchem v žulové kostce v souladu se standardy řešení veřejných prostor v Uherském Brodě,“ řekla Sladká.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x