V Uherském Brodě začne v novém roce fungovat služba Senior taxi

UHERSKÝ BROD - V příštím roce začne v Uherském Brodě fungovat nová služba pro staré lidi nazvaná Senior taxi. Serveru Zlin.cz to uvedla mluvčí města Elen Sladká.

Město na službu vyčlenilo ze svého rozpočtu částku 450 tisíc korun. „Cílem programu je podpořit jednotlivé jízdy taxi službou u cílové skupiny seniorů nad 70 let s trvalým bydlištěm na území města Uherský Brod,“ vysvětlila Sladká.

Každý senior se může přihlásit do programu dvakrát v roce, vždy v měsíci lednu a červnu. Registrace je možná na internetu nebo v Městském informačním centru, kde si pak mohou zájemci z řad seniorů jízdenky i vyzvednout. Senior si před uskutečněním jízdy musí vyřídit průkazku ČSAD. Počet obdržených jízdenek „taxi poukázek“ se může měnit, bude to záležet na celkovém počtu žádostí o podporu.

Provoz služby SENIOR TAXI bude v pracovních dnech v době od 7.00 hodin do 15.00 hodin. „Zájemci obdrží seznam taxi služeb, které se zapojily do programu Senior taxi, u kterých je možné objednat dopravní služby. Senior si může zvolit jakoukoliv firmu ze seznamu a taxi službu si telefonicky objednat,“ upřesnila mluvčí města.

Cílové místo může být pouze k lékaři, do městské nemocnice, na polikliniku, na poštu, do lékárny, na úřady, na hřbitovy, na nádraží a do místa, které senior uvede jako své bydliště na území města Uherský Brod.

Senior může mít i doprovod, a to v maximálním počtu kapacity vozidla. Pokud jednu jízdu absolvuje více seniorů najednou, je dopravce oprávněn požadovat „taxi poukázku“ a hotovost pouze po jednom z nich. Pro doprovod je jízda zdarma. Čekací doba na seniora je maximálně 10 minut.

Přepravce se zavazuje, že na požádání pomůže seniorovi při nástupu i výstupu z auta a s odnosem nákupu a zavazadel k domu seniora. Navíc by k této službě, vzhledem k jejím uživatelům, měla být používána prostorná auta s pohodlným nástupem.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x