Uherskobrodská radnice chce opravit staré sídliště Pod Vinohrady

UHERSKÝ BROD - Uherskobrodští zastupitelé schválili Program regenerace starého sídliště Pod Vinohrady. Úprav by se mělo sídliště dočkat v příštím roce, serveru Zlin.cz to uvedla mluvčí města Elen Sladká.

Město se pokusí získat na regeneraci sídliště dotaci z Ministerstva pro místní rozvoj. Celkové náklady za I. etapu byly vyčísleny na více než 10 milionů korun. Výše dotace z ministerstva může dosáhnout maximálně čtyři miliony korun, což je 70 procent nákladů.

„Dle programu předpokládáme pro rok 2017 rekonstrukci a vybudování nových parkovacích míst, rekonstrukci jižní části komunikace Okružní, výstavbu nových chodníků, schodišť, odpočinkových ploch, stanoviští odpadu, jednoho dětského hřiště, rekonstrukci a doplnění veřejného osvětlení a obnovu veřejné zeleně v ulici Močidla,“ upřesnila Sladká.

Sídliště Pod Vinohrady bylo od roku 2007 obnovováno v rámci regenerace panelových sídlišť, uskutečnilo se zde celkem pět etap obnovy. Poslední etapa panelové části byla ukončena v roce 2014. Po úpravě dotačního titulu, kdy je nově možné žádat dotaci i na regeneraci nepanelových sídlišť, rozhodli se uherskobrodští radní zareagovat a pokračovat v modernizaci i v oblasti takzvaného starého sídliště Pod Vinohrady. „Jedná se o část sídliště s bytovými domy postavenými nepanelovou technologií. Regenerace starého sídliště, které plynule navazuje na panelovou část, byla rozdělena do dvou etap tak, aby v každé etapě bylo požadovaných minimálně 150 bytových jednotek. Vymezená plocha zahrnuje 34 bytových domů se 452 bytovými jednotkami,“ uzavřela Sladká.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x