Tělocvična na Mariánském náměstí v Brodě dostane teplejší kabát

UHERSKÝ BROD - Zastupitelé města na svém posledním zasedání schválili investiční záměr „Tělocvična na Mariánském náměstí – realizace úspor energie". Server Zlin.cz o tom informovala mluvčí brodské radnice Elen Sladká.

Budova tělocvičny se nachází v centru města, je rohovým domem na křižovatce ulic Úzká a Příčná. Částečně je již zateplená část fasády a střecha. Současný návrh zateplení zahrnuje kombinovat obklad z profilované hliníkové šablony v imitaci pískovce a kontaktní zateplovací systém v podobě omítky.

„Investiční záměr byl předložen proto, že je možnost získat finanční podporu z Operačního programu Životního prostředí na zateplení objektu v rámci 39. výzvy ministerstva, bez ohledu na dosažení parametrů energetické náročnosti budovy dle norem,“ uvedla Sladká.

Náklady na realizaci stavebních úprav, které zajistí energetické úspory zhruba 19 tisíc korun za rok a revitalizaci fasády mohou být po „vysoutěžení“ 1,3 miliony korun. Do této částky je kalkulována i konstrukce pro pnoucí rostliny, která byla doporučena ve studii Revitalizace ulic Úzká a Příčná.

Předpokládané náklady jsou celkem 1.445.000 korun, z toho dotace 40 procent (484.557 Kč) a vlastní prostředky 960.443 korun.

Stavební práce mají trvat od července do září 2017.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x