V Uherském Brodě chtějí rekonstruovat učebny základních škol

UHERSKÝ BROD - Zastupitelé na svém posledním jednání v roce 2016 schválili investiční záměr na rekonstrukci učeben ve čtyřech základních školách ve městě. Celkově si to vyžádá náklady 16,1 milionu korun, sdělila serveru Zlin.cz mluvčí brodské radnice Elen Sladká.

Na tento záměr je možno získat dotace z IROP (Integrovaný regionální operační program) na zvýšení kvality a dostupnosti infastruktury pro vzdělávání a celoživotní učení v rámci 47. výzvy, která podporuje rekonstrukci a stavební úpravy učeben a pořízení vybavení do odborných učeben s podmínkou zajištění bezbariérovosti učeben a s možností řešení standardu konektivity škol.

„V Základní škole Na Výsluní by se rekonstrukce v hodnotě 5,5 milionu Kč týkala čtyř učeben, a to konkrétně cvičné kuchyňky, dvou dílen pro práci se dřevem i kovem, jazykové třídy a přírodovědné učebny zaměřené na matematiku. Bezbariérovost celé školy je řešena samostatným projektem,“ řekla Sladká.

Škola Pod Vinohrady počítá s rekonstrukcí čtyř učeben v přízemí. Jedná se o cvičnou kuchyňku, dílny na technické práce, jazykovou učebnu a učebnu přírodních věd. Součástí rekonstrukce budou i bezbariérové WC a šatny. Cena těchto úprav byla odhadnuta na 5,5 milionu.

Základka Újezdec by se chtěla pustit do přestavby dvou učeben přírodních věd v přízemí. Rekonstrukcí by bylo vyřešeno i bezbariérové WC, bezbariérová rampa do budovy a šikmá plošina do poschodí budovy. Cena celé rekonstrukce bude 2,9 milionu.

Nejmenší rozsah úprav bude v Základní škole Havřice, kde vznikne v přízemí jedna učebna přírodních věd a zároveň nové bezbariérové WC, bezbariérová rampa do budovy a šikmá plošina do patra. Hodnota této rekonstrukce ZŠ Havřice je 2,2 milionu korun.

„Konektivita včetně aktivních prvků a servroven je řešena ve všech čtyřech školách, protože současné vybavení škol IT infrastrukturou a hlavně strukturovaná kabeláž je na velmi slabé úrovni,“ vyslovila se odborně mluvčí radnice. „Tato skutečnost je dána slabým financováním v této oblasti. Po celkové obhlídce doporučili odborníci provést kompletní rekonstrukci slaboproudých rozvodů,“ dodala Sladká.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x