Šuranskou a kapelu 12:piet čeká v Klášterní kapli v Napajedlích speciální dvojkoncert

NAPAJEDLA - Dvě extrémní polohy world acoustic music se setkají na dvojkoncertu v napajedelské Klášterní kapli v sobotu 14. ledna ve 20.00 hodin. Vystoupí zde houslistka a zpěvačka Jitka Šuranská a svérázná směs muzikantů z Česka i Slovenska 12:piet, serveru Zlin.cz to sdělila Alžběta Medlová z Klubu kultury Napajedla.

Jitka Šuranská je dvojnásobnou držitelkou ceny Anděl v kategorii world music. Je členkou Cimbálové muziky Stanislava Gabriela a houslistka zlínské filharmonie. „Tato fascinující mladá a půvabná dáma s houslemi a nádherným hlasem je už na první pohled na hony vzdálena všem krojovaným pseudofolkloristům. Přesto je navýsost patrné, že je v téhle muzice doma jako málokterá jiná,“ konstatovala Medlová.

Kapela 12:piet je na hudební scéně už přes 20 let a napajedelští posluchači jí přišli na chuť při jednom z Festivalu malých pivovarů. Muži v ženských lidových krojích jsou představitelé akustického world music. Hudebníci z Nivnice, Uherského Brodu a Prahy jsou známí svými drsnými texty, slováckým nářečím a naprosto jedinečným folklorním stylem s nádechem punku.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x