Zlínský kraj podpořil rozvoj sklářství v regionu

ZLÍNSKÝ KRAJ - Zlínský kraj poskytne spolku České umění skla – Český a moravský sklářský klastr dotaci ve výši 80 tisíc korun, a to na rozvoj sklářství v regionu. Serveru Zlin.cz to sdělila mluvčí krajského úřadu Renata Janečková.

Dotace půjde z Fondu Zlínského kraje. Informoval o tom náměstek hejtmana Josef Zicha.

„Český a moravský sklářský klastr má sice sídlo v Praze, avšak jeho aktivity se realizují v několika regionech se silnou sklářskou tradicí, tedy i ve Zlínském kraji. Cílem klastru je kromě rozvoje spolupráce zaměřené na vývoj a inovace tohoto oboru také posílit propojenost a účinnější kooperaci sklářských firem a škol. Máme zájem přispět ke zvýšení konkurenceschopnosti a prestiže českého a moravského sklářství doma i v zahraničí,“ řekl náměstek hejtmana Josef Zicha, zodpovědný za strategický rozvoj a územní plánování.

Krajem poskytnutá dotace přispěje k zajištění provozu sklářského klastru a souvisejících aktivit na území Zlínského kraje do roku 2018. „V rámci jednotlivých vyúčtování a ročních zpráv budeme sledovat přínos realizovaných činností sklářského klastru z pohledu firem působících v našem regionu,“ dodal náměstek Josef Zicha.

V klastru je celkem 19 řádných členů, z toho šest ze Zlínského kraje.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x