V Uherském Brodě nabízejí atraktivní formou moderní technické vzdělávání

UHERSKÝ BROD – Uherský Brod je jedním ze dvou měst ve Zlínském kraji, kde najdou studenti možnost se atraktivní a populárně-naučnou formou učit technickým předmětům. O Centru pro výuku a prezentaci Hi-technologií v Uherském Brodě informoval server Zlin.cz Jan Vandík z krajského úřadu.

Brodské Centrum pro výuku a prezentaci Hi-technologií je unikátní místo, kde jsou žákům základních a středních škol Zlínského kraje prezentovány nejnovější poznatky z vědy a výzkumu i trendy a novinky hi-technologií z průmyslové oblasti, zejména ze strojírenství, elektrotechniky i takzvaných zelených technologií. Disponuje moderními učebnami vybavenými počítačovou a prezentační technikou (technologie 3D tisku, 3D scanování, 3D projekce a podobně).

„Pro prezentaci nejnovějších trendů v oblasti strojírenství jsou součástí vybavení měřicí rameno s laserovým skenovacím zařízením pro snímání 3D objektů, 3D tiskárna pro tisk modelů a tvorbu 3D prototypů a multifunkční obráběcí stroj. V oblasti elektrotechniky jsou nejnovější technologie zastoupeny systémem moderní elektroinstalace na bázi sběrnicových systémů, který řídí a ovládá celou budovu a činí z ní tak unikátní výukovou pomůcku,“ popsal Vandík.

Centrum je také vybaveno dvěma typy solárních fotovoltaických elektráren, nachází se zde i tepelné čerpadlo a model automobilu na vodíkový pohon. Veškeré technické zařízení potřebné pro provoz těchto systému je přístupné a je tak možné se podrobně seznámit s jeho funkcemi či údržbou. Součástí Centra je rovněž unikátní sál s 3D kinem založeným na principu zpětné projekce s využitím aktivních brýlí, která poskytuje dokonalý dojem 3D prostoru. Pro školy je k dispozici více než 200 výukových filmů z oblastí fyziky, chemie a biologie.

„Toto specializované vzdělávací zařízení nabízí několik připravených bloků exkurzí pro konkrétní skupiny studentů podle ročníku a zaměření školy,“ informoval Vandík.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x