Zlodějskou dvojicí se prodavači podruhé okrást nenechali

ZLÍN - Dvojice zlodějů se ve zlínském supermarketu zaměřeném na prodej zahrádkářského zboží pokusila krást hned dvakrát krátce po sobě, ale záměr jim nevyšel. Podruhé už byli prodavači i ochranka pozornější a nenechavce předali policii, serveru Zlin.cz to sdělila policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Zlodějské duo tvořila šestadvacetiletá žena ze Zlínska a o pět let starší muž z Uherskohradišťska. Po nevydařené druhé krádeži putovala mladá zlodějka do vazební věznice.

Páreček kradl v obchodě poprvé 8. ledna. Přes pokladny se jim bez placení podařilo tehdy přenést čtyři sety průmyslových kamer v hodnotě 26 tisíc korun. V regálech nechali jen prázdné obaly. Horké zboží pak rychle prodali.

„Podruhé se do stejné prodejny vypravili 13. ledna. Tentokrát jim však loupežná mise nevyšla. Pracovníci ostrahy si podezřelých zákazníků všimli hned po vstupu do prodejny a sledovali jejich počínání až k pokladnám, kde je zastavili a vyčkali do příjezdu policejní hlídky. Policisté oba zloděje zadrželi a odvezli do policejní cely,“ podotkla Kozumplíková.

Muž, který byl dosud třikrát soudně trestaný za trestné činy související s řízením vozidel v době, kdy řídit nesměl, se ke krádežím přiznal. Žena využila svého práva a odmítla vypovídat. Po obvinění skončila ve vazební věznici, protože loni ji policisté několikrát prověřovali pro majetkovou a drogovou trestnou činnost a bylo víc než pravděpodobné, že by v podobné trestné činnosti nadále pokračovala. Oběma obviněným hrozí v případě odsouzení trest odnětí svobody až na dva roky.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x