Kroměříž na brněnském veletrhu představila letošní turistickou sezonu

KROMĚŘÍŽ - Sérii letošních propagačních aktivit zahájilo město Kroměříž tradičně na veletrhu cestovního ruchu Regiontour, který se koná ve dnech 19. – 22. ledna na výstavišti v Brně. Server Zlin.cz o této akci informoval Pavel Zrna, vedoucí odboru kultury a cestovního ruchu kroměřížské radnice.

Kroměříž se na veletrhu stejně jako každý rok prezentuje ve společném stánku Zlínského kraje. Stěžejním tématem, které letos město s památkami UNESCO představuje turistům, je pohyb, zdravý životní styl a turistické sporty. Kromě toho má ale co nabídnout i celonárodnímu tématu, kterým je baroko.

Na brněnském veletrhu Kroměříž ve čtvrtek 19. ledna poprvé představila projekt s názvem Kroměříž nezastavíš. „Chceme jím mimo jiné překonat předsudek, že je Kroměříž pomalé a mírně ospalé hanácké město. Pohyb, sport, aktivní odpočinek, akce, zábava a pro některé i adrenalin – taková bude Kroměříž v roce 2017. Lidé se chtějí hýbat, sportovat, vyhledávají zdravý životní styl a aktivní trávení volného času. A Kroměříž má v tomto ohledu co nabídnout,“ uvedl Zrna.

Cyklistika, turistika, in-line, plavba, běh, nordic walking, bohatá nabídka sportovních center i dětských hřišť, to vše má Kroměříž a její okolí k dispozici. Přičtěme k tomu zdravé životní prostředí, přírodní i kulturní zajímavosti, terén pro rodiny s dětmi i náročnější sportovce, nové parky i historické zahrady. Po celou sezonu bude připraven stylový doprovodný program, ať už jsou to Vybarvený běh, Vítání prázdnin s vodními hrátkami, speciální turistické prohlídky, cyklojízdy a spousta dalších překvapení. A díky zkušeným organizátorům nejrůznějších běhů, maratonů, triatlonů či cyklistických a jiných závodů si v Kroměříži přijdou na své i skuteční sportovci.

Druhým tématem, na které se Kroměříž více než jindy zaměří a které letos rezonuje i na celostátní úrovni, je baroko. „Letošní rok je rokem baroka a Kroměříž má v tomto ohledu opět co nabídnout. Nepočítáme-li samotné světově proslulé kroměřížské barokní památky, turisté se mohou těšit například hned na dvě barokní slavnosti. První městská slavnost se uskuteční v sobotu 20. května v centu města, ta druhá, nazvaná Hortus Magicus, pro změnu v září v Květné zahradě. Kromě toho se letos turisté poprvé setkají se značkou Barokní poklady Moravy, která odkrývá spolupráci tří moravských destinací s památkou UNESCO – Kroměříže, Olomouce a Lednice,“ prozradil vedoucí odboru kultury.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x