Uherskobrodští koledníci vykoledovali rekord

UHERSKÝ BROD - Tříkráloví koledníci vykoledovali na Uherskobrodsku rekord. Serveru Zlin.cz to řekl za uherskobrodskou Charitu Oleg Kapinus.

Lidé na Uherskobrodsku věnovali koledníkům do kasiček celkově 1 306 203 korun. Překonali tak v rámci regionu historicky rekordní částku, kterou byl loňský výtěžek Tříkrálové sbírky v částce 1 301 047 korun.

„Výsledek je o to obdivuhodnější, když vezmeme v úvahu chřipkovou epidemii a silné mrazy. Některé skupinky koledníčků kvůli nemoci vůbec nevyšly nebo ukončily své koledování předčasně kvůli velké zimě. A to my samozřejmě respektujeme a vyzývali jsme koledníky a jejich vedoucí, aby ukončili své koledování ihned, pokud zpozorují, že je dětem velká zima a koledování by mohlo ohrozit jejich zdraví,“ netajil svůj obdiv ke koledníkům ředitel Oblastní charity Uherský Brod Petr Houšť.

Prostředky z Tříkrálové sbírky poputují mimo jiné i přímo na Uherskobrodsko. „Peníze poslouží například na rozšíření poskytování služeb Pečovatelské služby v Bánově v nepřetržitém provozu, podpory se dočká také Centrum seniorů Uherský Brod nebo Centrum potravinové a materiální pomoci. Část financí poslouží i k zavedení nové služby, která bude zaměřena na dluhové poradenství. V rámci přímé pomoci se pak konkrétní podpory dočkají také sociálně slabé rodiny s dětmi,“ dodal Kapinus.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x