Pátý ročník festivalu Culturea přinese do Zlína Egypt a Řecko

ZLÍN - Studenti Fakulty multimediálních komunikací letos pořádají již pátý ročník cestovatelského festivalu Culturea. Akce se uskuteční 6. – 7. dubna v budovách 14|15 Baťova institutu ve Zlíně, informoval server Zlin.cz za pořadatele Jakub Holšán.

Návštěvníci se mohou těšit na bohatý program, který jim zprostředkuje atmosféru Egypta a Řecka.

Letošní ročník festivalu, který návštěvníkům každoročně ve dvou dnech přináší to nejlepší z atmosféry dvou navzájem zdánlivě odlišných zemí, bude inspirován kolébkami naší civilizace. První den tak nabídne kulturu starodávného Egypta, druhý zase prosluněné Řecko.

„Nás samotné dost zajímaly například rozdíly mezi zvyklostmi a jídelníčky těchto dvou zemí,“ uvedl jeden z hlavních manažerů projektu Lukáš Koutný. Během minulého ročníku okusili návštěvníci atmosféru Vietnamu a Španělska. Na programu už však byly také země jako Japonsko, Itálie, Velká Británie, Indie, Francie a Brazílie.

A na co se tedy mohou návštěvníci festivalu Culturea těšit? Není toho rozhodně málo – ochutnávky řeckých a egyptských specialit, zajímavé přednášky, praktické workshopy, diskuze nebo vystoupení tanečních souborů s tradičními tanci obou zemí. Rozmanitá skladba aktivit bude tvořit program, kde si na své přijdou zástupci různých věkových kategorií.

„Cultureu se snažíme tvořit na míru všem cestovatelským duším, od dětí, přes studenty a pracující, až po seniory,“ řekla hlavní manažerka Soňa Šnircová.

Festival je realizován v rámci předmětu Komunikační agentura, díky kterému mají studenti všech oborů Fakulty multimediálních komunikací možnost vyzkoušet si své teoretické znalosti v praxi. Práce na projektech probíhá pod odborným vedením pedagogů, ale kompletní realizaci, včetně zajištění finančního pokrytí, zvládají studenti vlastními silami. Kromě festivalu Culturea jsou mezi projekty Komunikační agentury také například Zlín design week, Skrz Prsty nebo Busfest.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x