Radní Zlína i Zlínského kraje probrali dopravní projekty i investice v zoo

ZLÍN – Dopravní projekty, ale i investice do zoo nebo rekonstrukce Památníku Tomáše Bati byly tématem společného jednání radních Zlína a Zlínského kraje. Obě rady se dotkly i problematiky ve vodárenství, sdělil serveru Zlin.cz mluvčí zlínského magistrátu Zdeněk Dvořák.

Radní se potkali v obřadní síni zlínské radnice. „Představitelé kraje a města probrali řadu konkrétních témat. Nejprve přišla na řadu doprava, ve které se zabývali například připravovaným dopravním terminálem a elektrifikací trati Otrokovice-Zlín a Vizovice, dopodrobna rozebrali i připravovanou rekonstrukci Havlíčkova nábřeží, obzvlášť v prostoru před Krajskou nemocnicí T. Bati,“ uvedl Dvořák.

Mezi další projekty patřily investice do zoo, rekonstrukce Památníku Tomáše Bati, obnova dožité hydroizolace podchodu u náměstí Práce nebo Suchý poldr ve Slušovicích. V závěru jednání se ještě radní zabývali situací ve vodárenství. „Je nám jasné, že pozice současných představitelů města není komfortní. V roce 2004 došlo k nějaké chybě, u které nebyli, ale musí ji řešit. Tato trpkost rozhodování je ale v politice poměrně častá,“ konstatoval hejtman Jiří Čunek. „Chtěli jsme kolegy z kraje ujistit, že jako největší akcionáři Vodovodů a kanalizací Zlín přistupujeme k řešení problémů této společnosti se srdcem i rozumem. Naším zájmem je situaci zklidnit a vyřešit,“ doplnil primátor Miroslav Adámek.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x