Otrokovice dají čtvrt milionu na mimořádné sportovní akce

OTROKOVICE – Čtvrt milionu korun dají Otrokovice do programu na letošní sportovní akce mimořádného významu s mezinárodní účastí. Zájemci mohou žádat o peníze od 1. do 8. března, řekla serveru Zlin.cz mluvčí Otrokovic Romana Stehlíková.

Radní program jednomyslně schválili. „Finanční prostředky na podporu sportu a soutěží s ním spojených vyčleňujeme v Otrokovicích už řadu let. Hlavním cílem této dotace je podpořit organizátory v pořádání mimořádně významných akcí na území našeho města,“ uvedl starosta Jaroslav Budek.

V Otrokovicích se každý rok koná hned několik významných akcí s mezinárodní účastí. „Nejbližší z nich je Mezinárodní atletický halový mítink Otrokovice, který bude 9. února. Během roku do našeho města zavítá zahraniční řada hostů například na sportovní události Moraviaman, Memorál v půlmaratónu Josefa Podmolíka nebo Otrokovický in-line pohár,“ vyjmenovala Stehlíková.

Pořadatelé podporu vítají. „Ceníme si jí, protože nám umožňuje pořádat tuto významnou akci v kvalitě, kterou si soutěžící zaslouží. Například v minulém roce jsme u nás uspořádali Mistrovství ČR v in-line rychlobruslení na silničním okruhu,“ uvedl Marcel Nemček, organizátor in-line soutěží v Otrokovicích.

Aby pořadatelé dosáhli na dotace z radnice, musí splňovat kritéria, která jsou v programu uvedena. „Kromě správně vyplněné žádosti a dodržení termínu musí splnit smluvní zákonné závazky vůči městu,“ dodala Stehlíková. Bližší informace jsou na otrokovickém webu v odboru školství a kultury a ve formulářích.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x