Před obchodem ležel těžce zraněný muž, prý ho zbil pracovník ochranky

ZLÍN - Zlínští kriminalisté řeší případ údajného napadení pětapadesátiletého muže pracovníkem ochranky v nákupním centru ve Zlíně. Muž utrpěl těžké zranění, s nímž je hospitalizován ve zlínské nemocnici, serveru Zlin.cz to sdělila policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Událost se stala uplynulou neděli v podvečer. Na linku 155 se obrátil čtyřiadvacetiletý muž, který procházel kolem obchodního centra ve Zlíně, že zde leží zraněný člověk.

„Na základě tohoto oznámení vyslal operační důstojník ke zraněnému muži hlídku policie. Ležící muž policistům sdělil, že ho uvnitř nákupního centra bezdůvodně napadl muž z ochranky. Následkem napadení spadl a poranil si nohu. Záchranáři muže odvezli s těžkým zraněním do nemocnice, kde ho hospitalizovali,“ konstatovala Kozumplíková.

Úkolem kriminalistů je zjistit, zda se muž skutečně zranil v důsledku útoku či z důvodu své podnapilosti. Dechová zkouška totiž u zraněného muže ukázala 2,5 promile alkoholu.

„Zahájili jsme úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu těžké ublížení na zdraví. V případě prokázání viny a odsouzení hrozí viníkovi trest odnětí svobody na tři až deset let,“ dodala policejní mluvčí.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x