Cenu Salvator letos doplní nová kategorie

ZLÍNSKÝ KRAJ - Obyvatelé Zlínského kraje mohou opět posílat nominace na Cenu Salvator. Letošní ročník bude mít jednu novou kategorii, server Zlin.cz o tom informovala mluvčí hejtmanství Renata Janečková.

Cena Salvator – Cena hejtmana Zlínského kraje je tradičním oceněním za mimořádné činy a záchranu života, zdraví nebo bezpečnosti obyvatel. Ocenění je udělováno lidem ze Zlínského kraje, dárcům, profesionálům ze složek integrovaného záchranného systému, dětem a záslužným projektům. Cílem projektu je poukázat na mimořádné činy dospělých, dětí i právnických osob a vyjádřit jim tímto poděkování. Letošní Cena Salvator je již 14. ročníkem pořádaným studenty Fakulty multimediálních komunikací Univerzity Tomáše Bati.

„V letošním roce došlo ke změně kategorií, ve kterých se bude Cena Salvator udělovat. Kategorii Profesionálové zahrnují policisté, hasiči, záchranáři a ostatní složky Integrovaného záchranného systému. Dalšími kategoriemi bude Občan, Dětská cena, Projekty, Dárce a Dlouhodobá činnost,“ upřesnila PR asistentka projektu Tereza Ibrová.

Své nominace mohou lidé zasílat nejpozději do 6. března. Veřejnost může nominovat pouze v kategoriích Občan a Projekty. „V kategoriích Profesionálové získáváme nominace přímo od záchranných složek a v kategorii Dětská cena od Krajského parlamentu dětí a mládeže. Kategorie Dlouhodobá činnost je každoročně kategorií Zlínského deníku. Novinkou pro letošní rok je kategorie Dárce, jejíž nominace určí primářka hematologicko- transfuzního oddělení Krajské nemocnice T. Bati Yvetta Stavařová,“ doplnila Ibrová.

Období, ve kterém se bude hlasovat o vítězích jednotlivých kategorií, potrvá od 15. března do 5. dubna. Veřejnost bude moci hlasovat v kategoriích Občan, Projekty a Dětská cena. Nominovat a následně také hlasovat bude možno jak elektronicky prostřednictvím webového formuláře na stránkách www.cenasalvator.cz, tak také fyzicky pomocí formulářů, které budou umístěny v prostorech kina ve Zlatém jablku, v přízemí univerzitní knihovny na náměstí T. G. Masaryka a také ve 14|15 Baťově institutu.

V rámci letošního ročníku Ceny Salvator se uskuteční také tradiční Den Salvatora, při kterém se scházejí žáci z mateřských a základních škol Zlínského kraje, aby na vlastní oči poznali práci složek integrovaného záchranného systému. Den Salvatora bude 12. dubna na Štěrkovišti v Otrokovicích.

Předávání cen hrdinům Zlínského kraje je pak naplánováno na 10. května v rámci venkovního folklorního koncertu na nádvoří zlínského zámku.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x