V Uherském Hradišti vystoupí vizionářské trio Ostrak Mode

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - V hradišťském klubu Mír vystoupí ve čtvrtek 23. února Ostrak Mode, v ten samý den pak ještě v kině Hvězda živě hudebně doprovodí němý snímek Kreutzerova sonáta. Server Zlin.cz o tom informoval programový pracovník Městských kin Uherské Hradiště Jaromír Orel.

Josef Ostřanský vsadil na změnu a na rozdíl od kapel Dunaj, E, Boo, Rale nebo Kuzmich Orchestra, ve kterých působil, je jeho nový projekt Ostrak Mode plný elektroniky a poprvé i jeho zpěvu. „Příznivci rockové či jazzové alternativy, ale i ti, co holdují elektronické hudbě, se mohou těšit na koncert v klubu Mír ve čtvrtek 23. února od 19.30 hodin. Od 16.00 hodin navíc Ostrak Mode v kině Hvězda živě doprovodí 80 let starý němý film Gustava Machatého Kreutzerova sonáta,“ upřesnil Orel.

Texty písní na první desce Copy and Paste Ostřanský částečně napsal sám, další pocházejí z pera jeho dlouhodobého spolupracovníka, básníka Karla Davida. Jsou o vztazích, živlech a naprogramovaných šablonách. „Původně sólový projekt plný elektronických zvuků se na živá koncertní vystoupení připravil a propojil s muzikanty různých hudebních žánrů a přináší na klubová a festivalových pódia živé a bezprostřední skladby v rockovém podání. S Ostřanským vystupuje výtečný kytarista a baskytarista Miroslav Chyška, jenž hrál mimo jiné také s Danem Bártou & Illustratosphere a J.A.R. Bubeník Daniel Šoltis zase stál u zrodu skupiny Vertigo. V současnosti hraje v kapele minus123minut a vyučuje na jazzové Konzervatoři Jaroslava Ježka v Praze,“ upřesnil Orel.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x