Studenti ze Zlínského kraje představí své zlepšováky a nápady na Veletrhu Věda Výzkum Inovace

ZLÍN, BRNO - Zlepšovací nápady, vynálezy i ukázky originální podnikavosti představí 12 studentů z devíti středních škol zřizovaných Zlínským krajem na veletrhu Věda Výzkum Inovace, který se koná ve dnech 28. února - 3. března na Výstavišti v Brně. Server Zlin.cz o tom informovala mluvčí krajského úřadu Renata Janečková.

„Tento veletrh propojuje vědecko-výzkumnou sféru s podnikatelským prostředím a já jsem velmi hrdý na to, že se zde mezi inovačními firmami, vědecko-technickými parky, vědeckými týmy a vysokými školami prezentují s mimořádně zajímavými projekty žáci našich středních škol. Svědčí to o vysoké úrovni školství v našem regionu,“ řekl radní Petr Gazdík zodpovědný za školství ve Zlínském kraji.

Krajský Odbor školství, mládeže a sportu oslovil všechny střední školy na území Zlínského kraje, tedy i školy jiných zřizovatelů, nežli je kraj, aby nominovaly své studenty, pokud dosahují úspěchů ve středoškolské odborné činnosti, případně v podnikání.

„Obdrželi jsme celkem 29 nominací a 12 z nich bylo odbornou komisí vyhodnoceno jako opravdu pozoruhodné. Všechny budou představeny v rámci samostatného bloku Zlínského kraje 2. března a den předtím – tedy ve středu 1. března – budou mít někteří žáci možnost prezentovat své projekty návštěvníkům veletrhu ve stáncích. Je to možnost navázat spolupráci s konkrétními firmami,“ sdělil vedoucí Odboru školství, mládeže a sportu krajského úřadu Stanislav Minařík.

Zlínský kraj vypraví pro účastníky i další zájemce z řad studentů autobus, který je na veletrh dopraví.

Zlínský kraj budou na veletrhu Věda Výzkum  Inovace v Brně zastupovat studenti z Gymnázia Zlín Lesní čtvrť, Střední školy COPT Kroměříž, Gymnázia Františka Palackého Valašského Meziříčí, Gymnázia Kroměříž, Integrované střední školy – Centra odborné přípravy Valašské Meziříčí, Střední průmyslové školy strojnické Vsetín, Tauferovy střední odborné školy veterinární Kroměříž, Masarykova gymnázia, Střední zdravotnické školy a Vyšší odborné školy zdravotnické Vsetín i Střední uměleckoprůmyslové školy sklářské Valašské Meziříčí.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x