V Uherském Brodě vzniknou dvě nová parkoviště

UHERSKÝ BROD - Uherskobrodská radnice se chystá ve městě postavit dvě nová parkoviště.  Jak serveru Zlin.cz uvedla mluvčí města Elen Sladká, jedno by mělo vzniknout v ulici 9. května a druhé v areálu Městské nemocnice s poliklinikou.

V ulici 9. května se v současné době v místě navrhovaného parkoviště nachází zelený pás se vzrostlými stromy, pěší komunikace a zelená plocha v oploceném areálu Středního odborného učiliště Uherský Brod. „Auta tam řidiči parkují na silnici v rozporu se zákonem o provozu na pozemních komunikacích. Parkování v této lokalitě je nutné řešit také v souvislosti s navrhovanou úpravou dopravního značení v sousední ulici Na Dlouhých,“ konstatovala Sladká.

Nově by zde mělo vzniknout 18 kolmých parkovacích stání, z nichž jedno stání bude pro vozidla přepravující lidi s omezenou schopností pohybu. S výstavbou parkovacích stání je spojeno rozšíření asfaltové komunikace na šířku šest metrů. V rámci projektu bude zároveň provedeno napojení na zatím nedokončený sjezd do objektu Středního odborného učiliště. Předpokládané celkové náklady této stavby jsou 1 120 000 korun.

S výstavbou dalšího parkoviště se počítá v areálu uherskobrodské nemocnice. „V loňském roce došlo k zaplnění kapacity nájemníků a s tím souvisejícímu navýšení počtu přijíždějících pacientů. Nyní má nemocnice parkoviště mezi pavilony B a C. Jeho kapacita je 52 parkovacích míst, povrch je kombinace asfaltu a zatravňovacích tvárnic. Moc nevyhovuje to, že má společný vjezd i výjezd. Proto je pro rozšíření parkoviště navrhováno oddělení vjezdu a výjezdu na komunikaci,“ podotkla Sladká.

Stávající parkovací místa budou v převážné části zachována. Pouze u pavilonu C (západní část parkoviště) dojde k prostorové úpravě plochy určené
k parkování osobních vozidel. V návrhu rozšíření parkoviště se uvažuje se vznikem 25 nových parkovacích stání a osazení závorového systému. Upraví se také trasa pěší komunikace v místě rozšíření parkoviště. Předpokládané náklady byly vyčísleny na 1 760 000 korun.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x