Zlínská knihovna nabízí lidem vzdělávací kurzy

ZLÍN - Krajská knihovna Františka Bartoše ve Zlíně nabízí lidem vzdělávací kurzy pro veřejnost. Jak serveru Zlin.cz řekla projektová manažerka knihovny Ludmila Plačková, všechny kurzy se točí kolem počítačů.

Po nedávno ukončeném kurzu s názvem Internet pro začátečníky se v úterý 7. března uskuteční další. „Tentokrát se budeme věnovat emailové komunikaci. Lidé získají základní povědomí o e-mailové komunikaci, o rozdílech mezi e-mailovými klienty a freemailovými službami. Naučí se prakticky využívat službu Gmail. Kurz je určen začínajícím uživatelům e-mailových služeb a těm, kteří by si chtěli založit účet na Gmail a umět ho spravovat,“ přiblížil program pracovník úseku vzdělávání Martin Ďurkáč.

V knihovně nevynechají ani tolik diskutované téma, a to sociální sítě. Přednášející ve třídílném kurzu přiblíží posluchačům Facebook, Twitter, Youtube, linkedIn, Instagram, Tumblr a podle poptávky i další. Kurz se bude konat v dubnu.

Květnový kurz s názvem Senioři píší Wikipedii provede účastníky od základů Wikipedie, přes teorii až po praxi a přidávání vlastních příspěvků. Úspěšný absolvent kurzu obdrží Metuzalémovu absolventskou hvězdu jako potvrzení toho, že se zařadil mezi Wikipedisty. Kurz je vhodný pro seniory, kteří zvládají základy práce s počítačem a dokáží se orientovat na internetu.

Na červen je naplánovaný kurz o e-knihách. Posluchači budou seznámeni s termíny elektronická kniha, čtečka, formáty e-knih a podobně. Dozvědí se o výhodách a nevýhodách čtení elektronických knih a zjistí, kde si mohou e-knihy zdarma legálně stáhnout nebo koupit. „Kurz je určen pro majitele čteček E-reading verze 2 a vyšší, zařízení s operačním systémem Android a iOS“, doplnil Martin Ďurkáč.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x