Případ děsivé havárie trolejbusu v Otrokovicích policie odložila

OTROKOVICE - Za vážnou nehodu trolejbusu v Otrokovicích, kdy vozidlo loni na konci srpna narazilo do sloupu trolejového vedení a doslova po něm vystoupalo do výšky, nebude nikdo potrestán. Policie totiž případ odložila, serveru Zlin.cz to řekla policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Původně čelil šestapadesátiletý řidič trolejbusu podezření ze spáchání trestného činu obecné ohrožení z nedbalosti. Nakonec ale policisté dospěli k závěru, že za nehodu vlastně nemohl. Následky nehody byly velmi vážné – všech asi 20 cestujících se při havárce zranilo. Pět lidí ve věku od 51 do 82 let utrpělo těžká zranění a zbylých 15 cestujících vyvázlo s lehkým zraněním. Škoda na trolejbusu byla vyčíslena na 3 200 000 – 3 700 000 korun.

Policejní komisař si v průběhu prověřování případu vyžádal znalecké posudky z oboru dopravy a zdravotnictví, vyhodnotil kamerové záznamy, vyslechl účastníky i svědky dopravní nehody. „Z policejního prověřování vyplynulo, že vliv na vznik havárie měl výlučně zdravotní stav řidiče z obce na Zlínsku. Bezprostředně před havárií u něj nastala zdravotní indispozice, která měla vliv na vznik dopravní nehody. Schopnost řídit v tomto stavu jakýkoli dopravní prostředek byla nulová, protože řidič ztratil vědomí. Tuto zdravotní indispozici nemohl předvídat, protože u něj nastala poprvé v životě. Žádného pochybení se nedopustil ani zaměstnavatel při plánování služeb a odpočinku u řidiče, technický stav trolejbusu byl bez závad,“ vysvětlila důvody odložení případu Kozumplíková.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x