Obyvatelé Uherského Brodu mohou na radnici posílat nominace na udělení Ceny města v oblasti kutlury

UHERSKÝ BROD - Až do 30. června mohou lidé posílat na adresu uherskobrodské radnice své návrhy na udělení Ceny města Uherského Brodu v oblasti kultury. Serveru Zlin.cz to za brodskou radnici sdělila Elen Fremlová.

Cenu města v oblasti kultury uděluje uherskobrodská radnice od roku 2015, a to jednou za dva roky. Ocenění získá v jednotlivých kategoriích vždy jen jeden člověk. Vedení města udělí Cenu za celoživotní přínos nebo osobnost v oblasti kultury za uplynulé období, Cenu za kolektivní přínos v oblasti kultury a Cenu za výjimečný počin uplynulého období v oblasti kultury.

„V kategorii Cena za celoživotní přínos v oblasti kultury (dvorana slávy) může být oceněna fyzická osoba s vazbou na město Uherský Brod, která dosáhla dlouhodobě významných výsledků v některé z oblastí kultury či památkové péče nebo přispěla mimořádným způsobem k rozvoji některé z oblastí kultury. Může jít o kandidáta, který má v Brodě trvalé bydliště, narodil se zde nebo zde působil,“ upřesnila Fremlová.

V kategorii Cena za kolektivní přínos v oblasti kultury může být oceněn kolektiv, který dosáhl dlouhodobě významných výsledků v některé z oblastí kultury či památkové péče nebo přispěl mimořádným způsobem k rozvoji některé z oblastí kultury.

V kategorii Cena za výjimečný počin roku v oblasti kultury budou oceněny mimořádné umělecké aktivity, které byly organizačně zajišťovány či uskutečňovány fyzickou osobou nebo kolektivem s vazbou na město Uherský Brod.

„Návrh na udělení ceny může podat každý občan nebo instituce s trvalým bydlištěm nebo sídlem v Uherském Brodě, a to pouze písemnou formou. Nominace musí obsahovat jméno, příjmení a bydliště kandidáta, oblast jeho činnosti, konkrétní dílo nebo aktivitu, charakteristiku přínosu pro město. Předkladatel zároveň projedná s navrhovanou osobou jeho kandidaturu,“ doplnila Fremlová.

Město přijímá návrhy do 30. června.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x