Technické služby Zlín se postarají o očistu města

ZLÍN - Čisté ulice a snížení prašnosti, to jsou hlavní úkoly Technických služeb Zlín při takzvaném blokovém čištění města. Zametací stroje už 4. dubna zamíří do ulic Hradská, Družstevní, Javorová, Plesníkova, Voženílkova a Zelinova a další části Zlína budou následovat, serveru Zlin.cz to sdělil mluvčí zlínské radnice Zdeněk Dvořák.

„Každoroční pravidelný úklid městských ulic je naplánován od dubna až do října. Letos byl rozdělen na více menších úseků, abychom řidičům ulehčili parkování,“ uvedl Jakub Černoch, ředitel Technických služeb.

Úklid komunikací se neobejde bez dopravních omezení. Aby bylo možné silnice zamést, musí být bezpodmínečně volné, tedy především bez zaparkovaných aut. To platí také pro přilehlá parkoviště a parkovací stání. Jinak se zametací stroj nedostane k okraji vozovky a nánosy nečistot na ulici zůstanou.

Úseky pro blokové čištění budou s předstihem sedmi dnů označeny dopravní značkou, vymezující zónu s dopravním omezením – zákazem zastavení. „Je důležité si uvědomit, že platnost zónové dopravní značky končí až další značkou, informující o konci zóny,“ upozornil Jakub Černoch. Zákaz stání tak neruší další křižovatka a platí i na všech navazujících komunikacích včetně parkovacích míst. Platnost zákazu zastavení bude časově omezena, doba platnosti bude vždy uvedena na dopravní značce. Respektování dopravního značení bude kontrolovat Městská policie Zlín.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x