Cestovatel Miroslav Náplava se v Otrokovicích podělí o své zážitky z jižní Afriky

OTROKOVICE - Spisovatel, editor, šéfredaktor interaktivního magazínu Srdcaři.cz a režisér Miroslav Náplava přicestuje ve čtvrtek 30. března do Otrokovic. Netradiční zážitky zprostředkuje cestovatel prostřednictvím projekce s názvem Srdcaři v Africe, server Zlin.cz o tom informovala mluvčí města Romana Stehlíková.

Zájemci se mohou s cestovatelem potkat v Městské galerii Otrokovice, a to od 16.00 hodin. Vstup je volný.

„Beseda s režisérem filmařské expedice Srdcaři.cz představí cestu terénním náklaďákem MAN do zemí jižní Afriky. Přestože najezdili tisíce kilometrů a v obytném voze strávili kus života, nejedná se o klasickou road movie,“ poznamenala Stehlíková. V průběhu tří let vznikal dobrodružný seriál, od velkých bílých žraloků, přes offroadový adrenalin, po treky na vrcholy Dračích hor. Ale také třeba o potápění za krokodýly v deltě Okavanga, spaní v kamenných rondelech pastevců v Lesothu, úspěšném zátahu na pytláky slonů a nosorožců nebo bláznivé jízdě drezínou po opuštěné železnici podél Garden Road.

Miroslav Náplava stál jako režisér u vzniků filmů Annapurna: 13. osmitisícovka Radka Jaroše, cyklus Světozor, Na cestě, Maledivy – velké divy, Teleapatyka, 25dílný seriál Srdcaři na Stream.cz a podobně. Byl účastníkem a organizátorem řady expedic. Společně s Petrem Horkým napsali pět knih, například Sloni žijí do sta let (s Miroslavem Zikmundem), Honba za obřím červem, bestseller Cuba Libre (oceněný mj. Cenou Egona Erwina Kische) a Albánie – kráska se špatnou pověstí. Ve dvou vydáních vyšla jeho kniha Plavby „sebevrahů“. Jako editor se podílel na vydání dvousvazkového výboru z díla cestovatelů Hanzelky a Zikmunda Legenda H+Z – fenomén českého cestopisu. Nyní spolupracuje na knižní podobě úspěšného filmového dokumentu Století Miroslava Zikmunda.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x