V batohu měl „psaníčka“ s drogami

ZLÍNSKO - Policejní komisař obvinil dosud netrestaného devatenáctiletého mladíka ze Zlína ze zločinu přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu. V případě prokázání viny a odsouzení může strávit mladý muž za mřížemi dva až osm let.

Začátkem června loňského roku vyslal operační důstojník na základě anonymního telefonátu o distribuci drog k nákupnímu středisku ve Zlíně na Vršavě hlídku policistů z pohotovostního a eskortního oddělení. Policisté záhy zkontrolovali posádku Škody Felicie, kterou tvořilo pět mladíků. Policejní pes speciálně vycvičený na vyhledávání omamných a psychotropních látek označil v zavazadlovém prostoru vozidla batoh, ve kterém poté policisté objevili 99 kusů papírových čtverečků, tzv. tripů, s obsahem neznámé látky. Majitele batohu policisté zajistili. Kriminalistická expertíza ukázala, že obsahem tripů je psychotropní látka – halucinogen nového typu srovnatelný s LSD. Množství škodlivé látky, které papírky obsahovaly, lze podle trestního zákoníku považovat za značný rozsah.

Mladý muž, student druhého ročníku středního odborného učiliště, se přiznal, že si drogu koupil na internetu pro vlastní potřebu, přičemž stihl použít pouze jeden ze sta původně zakoupených tripů. Nad dalším užíváním a přechováváním drog bude moci zřejmě dlouho přemýšlet v některé ze zdejších věznic.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x