Řidič autobusu napomenul trojici mladíků a schytal za to kopance i rány pěstí

ZLÍN - Se zlou se potázal řidič linkového autobusu, který si dovolil v prostorách zlínského autobusového nádraží napomenut trojici mladíků kvůli jejich nevhodnému chování. Dočkal se za to nadávek, kopanců a úderů pěstí, serveru Zlin.cz to řekl zástupce ředitele Městské policie Zlín Pavel Janík.

Strážníky přivolal napadený řidič (45). Na nádraží hned vyrazila nejbližší hlídka, dva z podezřelých se ještě do jejich příjezdu podařilo zachytit kamerou městského dohlížecího systému, která monitorovala jejich další pohyb.

„O několik chvil později k podezřelým dorazili strážníci a vyzvali je k prokázání totožnosti. Tomu vyhověl pouze jeden z nich, 18letý mladík z Rusavy, zatímco druhý je zasypal sprškou nejvulgárnějších nadávek, které prokládal svými moudry na téma kompetence městské policie versus jeho občanské svobody. Jak se později ukázalo, šlo o 22letého muže z Bystřice pod Hostýnem, s nímž měli zlínští strážníci v minulosti již vícekrát co do činění, například v červenci loňského roku, když vyděsil obyvatele bytového domu smyšlenou historkou o úniku jedovatého hada,“ konstatoval Janík.

Případ si převzali republikové policisté. Násilníci se nyní budou zpovídat z výtržnictví.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x