Mikroregion Jižní Valašsko se rozrostl o obec Křekov

VALAŠSKÉ KLOBOUKY - Ve Valašských Kloboukách se uskutečnilo setkání starostů mikroregionu Jižní Valašsko, sdružení se rozrostlo o nového člena, obec Křekov. Serveru Zlin.cz to sdělila mluvčí města Lenka Zvonková.

Kromě volby vedení mikroregionu a přijetí nového člena starostové také naplánovali společné exkurze za dobrou praxí a věnovali se rovněž přípravě Dne mikroregionu Jižní Valašsko, který by se měl uskutečnit 15. září v Brumově-Bylnici.

„V průběhu dubna se starostové obcí z mikroregionu vydají na dvě exkurze, z nichž první bude na Slovácko do Základní školy Březová a Mateřské školy Babice. Spolu s řediteli škol zřizovaných jednotlivými obcemi se podíváme na zajímavé počiny, které tamní zařízení realizují a které nám mohou být přínosnou inspirací,“ řekl Martin Janík, místostarosta města Valašské Klobouky a předseda mikroregionu Jižní Valašsko. „Při druhé exkurzi zamíříme do mikroregionu Mikulovsko, kde nám budou představeny projekty k podpoře cestovního ruchu a odpadového hospodářství,“ dodal Janík.

Vedení mikroregionu bylo pro příští dva roky potvrzeno ve stejném složení, předsedou byl znovuzvolen Martin Janík, místostarosta města Valašské Klobouky, místopředsedkyní Alena Nováková, starostka Nedašova. Starostové rovněž souhlasili s navýšením členského příspěvku obcí z dvou na tři koruny na občana.

Následně se uskutečnilo pracovní setkání starostů správního obvodu obce s rozšířenou působností Valašské Klobouky. „Společné porady jsou pro starosty příležitostí ke konstruktivnímu jednání, k předávání zkušeností a také k získání aktuálních informací o změnách legislativy. V tomto případě jsme byli proškoleni v krizovém řízení, seznámili jsme se s povinnou registrací zřizovaných příspěvkových organizací, s projektem místních akčních plánů škol i s přípravou krajinné studie za účelem dopadu vodního díla Vlachovice,“ upřesnila Eliška Olšáková, starostka města Valašské Klobouky.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x