Soutěž Czech Dance Tour 2017 zavítá i do Otrokovic

OTROKOVICE - Taneční soutěž Czech Dance Tour 2017 letos zavítá do osmi měst v České republice, zastávku bude mít také v Otrokovicích. Serveru Zlin.cz to oznámila mluvčí města Romana Stehlíková.

Regionální kolo soutěže se v Otrokovicích uskuteční ve sportovní hale na Štěrkovišti 2. dubna. Klání vypukne v 11.00 hodin a na tanečníky se může přijít podívat i široká veřejnost.

Czech Dance Tour je sportovně umělecká série soutěží v tanečních skupinových stylech a kategoriích oslovující děti, teenagery i dospělou generaci tanečníků. Jedná se o přehlídku tanečních stylů spojujících uměleckou formu a fyzickou kondici, stejně jako opomíjené socializační principy a především týmového ducha.

„Tančit se bude v sedmi regionálních kolech, třech zemských kolech a na dvoudenním finále o tituly mistra Čech, mistra Moravy a mistra České republiky ve skupinových tanečních kategoriích,“ upřesnila Hana Čermáková, manažerka soutěže.

Celodenní soutěžní program je uspořádaný podle tanečních stylů a věkových kategorií. Návštěvníci se mohou těšit na choreografie Street dance, Disco dance, Art dance, Freestyle, ale také plesové nebo mažoretkové vystoupení a další.

Dalším lákadlem celé akce jsou známé tváře, které zasednou v odborné porotě. Ve finálové porotě v Praze bude i například Tomáš Verner, český krasobruslař, mistr Evropy a olympionik. „Tanec a krasobruslení mají k sobě velmi blízko, jsou sportem i uměním zároveň. Vybírat nejlepší protagonisty proto není o číslech na stopkách nebo o metrech v doskočišti, ale i o ,drajvu´ tanečníků a o tom, jak vnímají hudbu a choreografii společně,“ podotkl Verner.

Záštitu na otrokovickým kolem soutěže převzal starosta města Jaroslav Budek.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x