Chlapec ze Zlína zhmotnil svůj sen a dal se na dráhu zloděje

ZLÍN - Hodně neobvyklým případem zlodějny se zabývali v jednom zlínském obchodě strážníci. Při krádeži tu byl přistižen devítiletý klučina, který se na lup vydal podle svých slov jen proto, že se mu o tom v noci zdálo, serveru Zlin.cz to řekl zástupce ředitele Městské policie Zlín Pavel Janík.

Zlínští strážníci mají s dětmi, kteří se pokusí někde něco ukrást, docela bohaté zkušenosti. Tento případ se ale jiným hodně vymykal. „Většinou se jedná o náhlé rozhodnutí, kdy u dítěte převáží touha po věci, na kterou nemá dostatek finančních prostředků. Tentokrát ale devítiletého hocha přivedlo na scestí něco zcela jiného,“ konstatoval Janík.

Chlapec se pokusil v obchodě se sportovním zbožím ukrást rukavice v hodnotě 349 korun. Lup si schoval pod bundu a prošel kolem pokladen bez zaplacení. Všímavé ostraze ale neunikl. Když na místo dojeli strážníci, nedokázal si vzpomenout ani na datum svého narození, ani na jména svých rodičů, natož pak na adresu bydliště. Zapírání mu ale nepomohlo a velmi brzy už si pro malého zloděje jeli rodiče. V tu chvíli si klučina na veškeré své osobní údaje opět rovzpomenul a navíc přidal netradiční odůvodnění, proč se rozhodl v obchodě krást. „Tvrdil, že měl v noci sen o tom, že něco ukradne. Vnuknutí prý bylo tak silné, že se to rozhodl provést,“ dodal Janík.

Vzhledem k věku chlapce bude mít nyní celá věc dohru u sociálky.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x