Delegace z Velvyslanectví Egyptské Arabské republiky navštíví zlínský festival Culturea

Zlínský festival Culturea, pořádaný již pátým rokem studenty Fakulty multimediálních komunikací Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně, se letos uskuteční 6. a 7. dubna v budovách 14|15 Baťova Institutu. Tato akce každoročně představuje návštěvníkům z řad široké veřejnosti kulturu dvou odlišných zemí, přičemž v letošním roce se jedná o Řecko a Egypt. I letos Culturea získala čestnou záštitu obou velvyslanectví příslušných zemí. Zástupci Velvyslanectví Egyptské Arabské republiky se dokonce osobně festivalu zúčastní.

Do Zlína dorazí delegace z Velvyslanectví Egyptské Arabské republiky 6. dubna 2017, tento den organizátoři festivalu věnují egyptské kultuře. Delegaci povede ředitel kanceláře Egyptské centrály cestovního ruchu,pan Mohamed Desouky. „Komunikace se zástupci egyptského velvyslanectví byla velmi příjemná. Sami jsme se divili a opravdu nás potěšilo, že si ve svých přeplněných programech našli chvíli, aby podpořili studentský festival,“ říká jeden z hlavních manažerů festivalu Culturea, Lukáš Koutný. Kromě návštěvy se velvyslanectví také aktivně zapojilo do organizace některých částí programu a na festival dodá nejrůznější informační materiály o Egyptě.

Čestnou záštitu udělilo festivalu Culturea také Velvyslanectví Řecké republiky. „Podpora velvyslanectví je pro nás přínosná z více důvodů. Pro ty, co zvažují, jestli dorazit, je to vlastně potvrzení, že jde o seriózní akci. Pro nás, organizátory, je to další motivace k práci,“ objasňuje Soňa Šnircová, která je jednou ze dvou hlavních manažerů projektu Culturea.

Program festivalu je zaměřen na kulturu zemí z různých úhlů pohledu. Festival trvá dva dny, přičemž každý z nich bude věnován jedné zemi. Na egyptský den se návštěvníci mohou těšit 6. dubna 2017 od 13:00. Na programu budou orientální tance s tanečnicí Sheylou a skupinou Awaleem, gastronomické zážitky, workshop přípravy vodních dýmek s Dobrou čajovnou, arabská kaligrafie, povídání o čajích, vyprávění o cestách Zikmunda a Hanzelky po Egyptě a spoustu dalšího. Zlatým hřebem dne bude živý velbloud, kterého bude možné si pohladit nebo se na něm projet.

Ani během řeckého dne, který proběhne 7. dubna 2017 od 13:00, nebudou vynechány ochutnávky řeckých lahůdek. Navaří je kuchař Filippos-Vasileios Paisios. Návštěvníci se mohou těšit také na přehlídku řeckých krojů, divadelní představení v podání studentů Zlínské soukromé vyšší odborné školy umění nebo povídání o krásách Řecka. Festival bude zakončen tematickým řeckým večerem s kapelou Jannis Moras & Banda.

Více informací a aktuální program naleznete na stránkách www.culturea.cz nebo na oficiální facebookové stránce www.facebook.com/Culturea.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x