Rožnov pod Radhoštěm opraví zvonici i komunikace na hřbitově

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM – Zvonici na budově bývalé márnice a komunikace opraví na hřbitově v Tylovicích Rožnov pod Radhoštěm. Práce se uskuteční letos, řekl serveru Zlin.cz mluvčí rožnovské radnice Tomáš Gross.

Oprava zvonice vyjde na 250 tisíc korun, náklady na opravu komunikací zatím nejsou stanovené a budou předmětem veřejné zakázky. „V dubnu začneme s opravou zvonice. Součástí rekonstrukce bude výměna dřevěných krovů a nové opláštění kopule zvoničky,“ uvedla Petra Glumbíková z odboru správy majetku rožnovského městského úřadu.

Potom přijdou na řadu další práce. „V letních měsících plánujeme rekonstrukci komunikací na hřbitově a přilehlého vjezdu. Součástí bude odstranění stávajícího asfaltového povrchu a nahrazení zámkovou dlažbou osázenou obrubníky,“ dodala Glumbíková.

Radnice žádá občany o shovívavost. „Žádáme především nájemce hrobů a ostatní návštěvníky o zvýšenou opatrnost při pohybu v areálu hřbitova. Předem se omlouváme za omezení průchodu k hrobům a případně omezený vstup do areálu hřbitova,“ doplnila Glumbíková.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x