Otrokovická galerie vystaví grafiky a objekty Evžena Jecha

OTROKOVICE - Městská galerie Otrokovice chystá novou výstavu nazvanou Abstraktní geometrie. V rámci ní představí výtvarné dílo Evžena Jecha, serveru Zlin.cz to uvedla mluvčí města Romana Stehlíková.

Výstava bude zahájena v úterý 4. dubna v 18.00 hodin a svou tvorbu zde osobně představí sám autor. Záštitu nad výstavou převzal starosta Otrokovic Jaroslav Budek.

Evžen Jecho je český sochař, grafik, architekt, spisovatel, novinář, pedagog a fotograf. Narodil se v roce 1945 ve Zlíně a od roku 1967 žije v Otrokovicích. Studoval UMPRUM v Uherském Hradišti, dále postgraduálně marketing a propagaci v Brně.

„Grafiky a objekty Evžena Jecha na výstavě Abstraktní geometrie představují průřez jeho tvorbou za posledních patnáct let. Autor v novotvarech odkrývá tajemství krásy v kompozicích jednoduchosti. Odtajňuje jeho tušenou krásu a nachází hledanou řeč prostřednictvím tvrdých a oblých tvarů, dále v plochách, linkách a křivkách. Nabízí divákovi dešifrovat jeho plošné a prostorové kompozice,“ uvedla k výstavě Stehlíková.

Výstavu pořádá výtvarný spolek Rozumění ve spolupráci s městem Otrokovice a Otrokovickou Besedou. Městská galerie Otrokovice je veřejnosti přístupná každý den od 14.00 do 18.00 hodin, kromě pondělí. Vstup je volný.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x