Ve zlínském parku se uskuteční další ročník multižánrového festivalu Zuška?Zuška!

ZLÍN - Ve Zlíně se 13. května uskuteční multižánrový festival Zuška? Zuška!, tentokrát nabídne v parku Komenského celodenní program i interaktivní dílny pro děti. Serveru Zlin.cz to sdělila za pořadatele Jana Kubáčová.

Program slibuje výběr nejlepších žákovských kapel a souborů, hudební i taneční vystoupení dětí různých věkových kategorií a žánrů z 22 státních ZUŠ v kraji. Do Zlína zamíří dětští umělci ze ZUŠ z Uherského Ostrohu, Bojkovic, Luhačovic či Hulína. Celkem vystoupí téměř 200 dětí. Program začíná v 10.00 hodin. Moderátorem festivalu je herec Městského divadla Zlín Pavel Vacek.

„Jako každý rok, i tentokrát jsme museli vybírat z velké nabídky čísel. Základní umělecké školy ve Zlínském kraji mají velkou tradici a jejich úroveň je vysoká. Věřím, že jsme vytvořili opravdu pestrý program a že si ho užijí jak nejmenší účastníci akce, tak i ti starší,“ uvedla ředitelka ZUŠ Zlín – Jižní Svahy Andrea Šopíková, která je dramaturgem letošního ročníku.

Lidé se mohou těšit na taneční vystoupení Carmen, na známou zlínskou žákovskou kapelu BPM nebo skvělou sestavu Sombreros z Klobouků. Slyšet bude rock, pop, jazz i cimbálovka.

ZUŠ letos kromě vystoupení nabídnou i interaktivní zábavu. „Nově jsme připravili výtvarné dílny. Zajímavé budou hudební dílničky pro všechny generace, kde zájemci pod vedením zkušených lektorů, vytvoří ,živý xylofon´ a velký prostor dostane fantazie účastníků,“ dodala předsedkyně spolku Zuška?Zuška! a zároveň ředitelka ZUŠ Zlín Martina Hniličková.

Festival Zuška?Zuška! vznikl před čtyřmi lety z potřeby upozornit na významnou funkci veřejných základních uměleckých škol ve společnosti i ve školství. ZUŠ ve Zlínském kraji mají mimořádnou historii, nejstarší z nich existuje téměř 140 let. Zlínský kraj patří s výsledky svých žáků mezi nejlepší v republice.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x