Kritický úsek pro cyklisty a vozidla

ZLÍN - Řidiči pozor! S přibývajícím krásným počasím, kdy lidé vytahují svá kola, koloběžky či brusle, dochází v dopravě v kritických místech ke kolizím mezi právě těmito účastníky silničního provozu a řidiči motorových vozidel.

Jedním takovým kritickým bodem je úsek na ulici Výletní pod Jižními Svahy ve Zlíně u zdejší benzínové čerpací stanice. Především za pěkného počasí tímto místem projede poměrně dost velké množství především cyklistů. Ti jedou po chodníku  pro chodce od Jižních Svahů. Poté však v mnoha případech ve vysoké rychlosti vjedou na místní komunikaci, která směřuje na benzínovou čerpací stanici. Aniž by zpomalili, vjedou na cestu, kde je velké riziko srážky s odbočujícím vozidlem.

Takovou situaci jako poslední zažil muž na koloběžce. Jel rychle. Sjel z chodníku na komunikaci, vedoucí k benzínce. V daný okamžik zde však odbočovala řidička. Naštěstí jela pomalu, a jakmile muže s koloběžkou spatřila, dupla na brzdu. Muž se také snažil autu vyhnout, přesto skončil na zemi pod jeho přední částí. Měl velké štěstí a vyvázl jen s malou odřeninou na noze.

Apelujeme na všechny jedoucí na kole, koloběžce či bruslích, aby při vyjíždění z chodníku na komunikaci, co nejvíce snížili rychlost, popřípadě úplně zastavili a pořádně se rozhlédli, zda do daného místa nevjíždí vozidlo.

Fotogalerie

run_function(‚hash‘,’fotogalerie-zlin-cz-list‘,’62462′,’global $wc;$wc=array();$pom=stripslashes(‚1477‘); $wc[‚id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$pom=stripslashes(‚62462‘); $wc[‚unique_id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$wc[‚function_id‘]=’fotogalerie-zlin-cz-list‘;‘,’a:0:{}‘); ?>

 

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x