Otrokovická obřadní síň se dočká celkové obnovy

OTROKOVICE - Zajistit důstojný prostor pro svatební a jubilejní obřady, vítání občánků nebo další významné události vedlo otrokovickou radnici k zainvestování finančních prostředků do obřadní síně. Serveru Zlin.cz to oznámila mluvčí města Romana Stehlíková.

Ještě v letošním roce budou moci svatebčané říci své „ano“ ve zrekonstruovaných prostorách obřadní síně v budově otrokovické radnice.

„Velice mě těší, že jsme se rekonstrukce dočkali. V dnešní době chtějí snoubenci sňatky uzavírat na místech, na která budou vzpomínat a budou odpovídat vážnosti aktu. Prostředí stávající obřadní síně neodpovídá moderním požadavkům, vybavení již není vyhovující, je zastaralé a opotřebované. Od nových prostor si slibujeme zvýšený zájem o uzavírání sňatků v otrokovické radnici a věříme, že případní zájemci moderní prostředí ocení,“ uvedla za celé oddělení matriky Ivana Barešová, která na Městském úřadě Otrokovice pracuje jako oddávající dvacet let.

V tuto chvíli jsou v rozpočtu města na rekonstrukci síně vyčleněny dva miliony korun. „Zahájení prací se předpokládá v měsíci srpnu letošního roku s termínem dokončení do poloviny září,“ doplnila Dita Doleželová z odboru rozvoje města. Součástí rekonstrukce obřadní síně bude i nová klimatizace. Staré vzduchotechnické zařízení bude nahrazeno novým, energeticky méně náročným. Současná klimatizace je na hranici životnosti. Po instalaci nového zařízení bude zajištěn mnohem lepší klimatický komfort pro všechny návštěvníky,“ dodala Dita Doleželová.

Primárně je obřadní síň využívána ke svatebním obřadům, nicméně tato místnost neslouží pouze k těmto účelům, ale je využívána například pro mimořádná zasedání Zastupitelstva města Otrokovice, besedy s osobnostmi, jednání starostů, tiskové konference nebo přednášky či školení.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x