Krajští silničáři přešli na letní pohotovost

ZLÍNSKÝ KRAJ - K poslednímu březnovému dni skončilo období nepřetržité pohotovosti dispečinků zimní údržby silnic. Pro nenadálé a nezbytné zásahy silničářů funguje ve zbývající části roku takzvaná letní pohotovost, serveru Zlin.cz to sdělil za Ředitelství silnic Zlínského kraje Vojtěch Cekota.

Všechny čtyři Správy a údržby silnic, které působí ve Zlínském kraji, již mají většinu své techniky připravenu pro letní práce. Od 1. dubna nastalo období tzv. letní pohotovosti. „Letní pohotovost je držena pro zajištění bezpečnosti silničního provozu, zejména po dopravních nehodách, živelných pohromách, v případě vzniku polomů a jiných nepředvídatelných událostí,“ konstatoval Cekota.

Nezbytné práce budou zajišťovat na krajských silnicích (II. a III. tř.) příslušné organizace Správy a údržby silnic (SÚS) s okresní působností. Jejich pracovníci budou schopni operativně řešit případné problémy na silniční síti, zejména označovat překážky silničního provozu přechodným dopravním značením.

V pracovní době, tedy od 6.00 do 14.30 hodin pracovních dnů, budou neodkladné zásahy zajišťovat vedoucí jednotlivých středisek SÚS. Kontaktními osobami pro hlášení jsou dispečeři letní pohotovosti. V případě nemožnosti spojení prostřednictvím telefonního čísla letní pohotovosti může být kontaktován výrobní náměstek příslušné SÚS.

Mimo pracovní dobu, tedy od 14.30 do 6.00 hodin pracovních dnů a po celých 24 hodin v sobotu, neděli a státní svátky, budou neodkladné práce zajišťovat určení dispečeři letní pohotovosti podle rozpisu jednotlivých SÚS.

Pohotovost v období od 1. dubna do 31. října drží pro silnice II. a III. třídy v každém okrese vždy jeden pracovník SÚS. Letní pohotovost na státních silnicích (I. tř.a dálnice) organizuje Ředitelství silnic a dálnic ČR.

Společnosti zajišťující letní pohotovost na silnicích II. a III. třídy a kontakt na dispečery:

Území                  SÚS                  Dispečer letní pohotovosti
okres KM       Kroměřížska              mobil: 602 507 964
okres UH       Slovácka                    mobil: 739 918 926
okres VS        Valašska                    mobil: 603 542 167
okres ZL         Zlínska                       mobil: 602 436 601

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x