Zlínská zoo láká k velikonoční návštěvě

ZLÍN - Velikonoce mohou lidé strávit také v Zoo Zlín. Návštěvníci se mohou těšit na spoustu jarních mláďat nebo na prohlídku zámku, jehož komnaty zkrášlila speciální velikonoční výzdoba, serveru Zlin.cz to sdělila mluvčí zoo Romana Bujáčková.

Jaro je v Zoo Zlín v plném proudu. Rozkvétá celý areál, kromě tulipánů, narcisů, magnolií kvetou i proslulé zámecké rododendrony. Do venkovních expozic se vracejí teplomilná zvířata, u klokanů uvidí lidé hned 15 mláďat. „Výrazně ožila celá Etiopie, ve venkovních výbězích mohou návštěvníci obdivovat dželady, hyeny, antilopy kudu, zebu, v případě slunečného počasí i surikaty. Na pohlazení a nakrmení netrpělivě čekají mořští rejnoci v Zátoce rejnoků. V tropické hale poprvé v českých zoo uvidí zájemci vzácné tamaríny pestré,“ konstatovala Bujáčková.

Hezkým zpestřením návštěvy areálu zoo může být také prohlídka zámku Lešná. Všech 11 pokojů doslova rozzáří originální velikonoční výzdoba. Záplavu živých květin doplňují velikonoční vajíčka, vrbové proutí, osení, peříčka. V neděli 16. i v pondělí 17. dubna se první prohlídka uskuteční už v 9.30 hodin. Zbývající budou následovat v půlhodinových intervalech, ta poslední bude na programu v 17.30 hodin.

K návštěvě zoo lze kromě hlavního vstupu využít i sezonní vstup. Během velikonočních svátků (do 17. dubna) bude otevřen každý den. V dubnu je otevírací doba od 8.30 do 18.00 hodin.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x