Významné kulturní akce podpoří kraj osmi miliony korun

ZLÍNSKÝ KRAJ - Zlínský kraj chce podpořit významné kulturní akce několikamilionovou částkou. Serveru Zlin.cz to uvedla mluvčí kraje Renata Janečková.

Krajští radní schválili poskytnutí dotací na mimořádně významné kulturní akce v celkové výši téměř osmi milionů korun. Návrh Rady bude ještě projednávat Zastupitelstvo Zlínského kraje.

„Chceme podpořit akce a aktivity místní kultury, které nejsou dotovány z jiných programů a podílejí se na uchování a rozvoji nehmotného kulturního dědictví v regionu. Jedná se o mimořádné projekty s pozitivně prokazatelnými dopady pro rozvoj Zlínského kraje jak v oblasti kulturní, tak i v oblasti ekonomické – vzhledem k vazbě na cestovní ruch. Podtrhují pestrost a koncentraci místních tradic a zvyků v podobě hmotného i nehmotného kulturního dědictví,“ řekl radní Miroslav Kašný, zodpovědný za kulturu, památkovou péči, církve, mládež a sport.

Částku dva miliony korun by měl získat například Zlín Film Festival, Městské divadlo Zlín či Slovácké divadlo Uherské Hradiště. Další statisíce by měly putovat na podporu například Letní filmové školy v Uherském Hradišti, Slavnosti vína a otevřených památek, Letní školu barokní hudby a další akce.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x