Sportující mládež podpoří kraj částkou přes dva miliony korun

ZLÍNSKÝ KRAJ - Krajští radní schválili dotace pro mládež a sport, podpory se dočká 91 sportovních svazů, oddílů a klubů. Serveru Zlin.cz to oznámila mluvčí krajského úřadu Renata Janečková.

Celkově podpoří kraj 135 akcí, které se uskutečnily či ještě uskuteční v první polovině letošního roku.

„Mezi organizace, které se věnují sportovní výchově mládeže, jsme schválili rozdělení dotací v celkové výši 16,2 milionu, čímž se nám podařilo vyčerpat celou částku vyčleněnou v letošním krajském rozpočtu pro tyto účely. Přidělené finanční prostředky organizacím pomohou nejen v jejich činnosti, ale i v dalším rozvoji. Na podporu jednorázových sportovních akcí jsme schválili přidělení dotací, jež dohromady přesáhnou sumu dva miliony korun. Poskytnutí některých dotací však musí ještě schválit také krajské zastupitelstvo,“ informoval radní Zlínského kraje Miroslav Kašný, který má oblast sportu ve své gesci.

Co se týká podpory sportovních svazů a mládežnických oddílů, dočkají se jí jak ty, které se zaměřují na tradiční sporty a disciplíny (fotbal, lední hokej, atletika, cyklistika, lyžování a podobně), tak i ty, které se věnují méně obvyklým sportovním odvětvím, například lukostřelbě, golfu, rubgy, kuželkám, kolové nebo rychlostnímu potápění.

Také složení podpořených akcí je velmi pestré. Jsou mezi nimi například Mezinárodní přehlídka mažoretek v Holešově, volejbalový turnaj smíšených družstev ve Zlíně, Valašský pohár v alpském lyžování, závody v orientačním běhu, závody v letním biatlonu, župní přebor v sokolské všestrannosti nebo okrsková soutěž v požárním sportu, která se uskuteční v Kelníkách. Na podporu akcí, které se uskuteční až v druhé polovině letošního roku, má kraj připraveny další dva miliony korun.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x