Zlínské divadlo uvede tarantinovskou komedii Zabiják Joe

ZLÍN - Další ze zajímavých hostů míří v dubnu do Městského divadla Zlín – pražské divadlo Kalich s představením Zabiják Joe. Server Zlin.cz o tom informovala mluvčí divadla Veronika Jurčová.

Kultovní lovestory z pera jednoho z nejvýznamnějších současných amerických dramatiků Tracyho Lettse vypráví o jedné velmi svérázné rodince a ještě svéráznějším způsobu, jak zatočit s dluhy. Silné herecké obsazení tvoří Marek Taclík, Igor Chmela, Ivana Jirešová, Ivan Kuprák a Anna Fialová.

„Jedná se o velmi dobře napsanou hru, která osciluje mezi černou komedií, sociálním dramatem, antickou tragédií a groteskní parodií. Vše se děje v duchu velké nadsázky, přesuneme se do světa bez morálních zábran, ve kterém se na takové věci, jakými jsou vraždy, kuplířství a loupeže, pohlíží jako na něco zcela běžného. A divák od začátku až do konce netuší, jak se věci vyvinou,“ podotkla Jurčová.

Tracy Letts je také autorem hry Srpen v zemi indiánů, která na zlínských prknech letos vynesla nominaci na Cenu Thálie Janě Tomečkové. Kdo se chce seznámit s dílem Tracyho Lettse podrobněji má tedy v dubnu mimořádnou příležitost – Srpen v zemi indiánů má derniéru 28. dubna v 19.00 a Zabijáka Joe uvede zlínské divadlo 21. dubna v 19.00 hodin. Obě představení kvůli expresívním výrazům nejsou vhodná pro děti do 15 let.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x