Mezi nejlepší sportovce Zlína se probojovali fotbalisté, hokejista, sportovní lezec i karatista

ZLÍN - Město Zlín ocenilo své nejúspěšnější sportovní reprezentanty. Hlavní titul Nejúspěšnější sportovec města Zlína za rok 2016 získal čtyřiadvacetiletý fotbalista Jakub Jugas hrající za FC FASTAV Zlín, serveru Zlin.cz to oznámil mluvčí magistrátu Zdeněk Dvořák.

Jakub Jugas má za sebou velmi úspěšný rok. V roce 2016 byl dvakrát zvolen do sestavy kola ePojištění.cz ligy, kde se umístil mezi třemi nejlépe hodnocenými obránci. V nejvyšší fotbalové lize se dostal do širšího kádru České seniorské fotbalové reprezentace a svými sportovními výkony dopomohl svému domovskému klubu ve Zlíně k celkovému 4. místu v tabulce. Nadějný fotbalista převzal nejvyšší ocenění po loňském vítězi triatlonistovi Petru Vabrouškovi.

Mezi desítku nejlepších zlínských sportovců za rok 2016 se zařadil také atlet Šimon Hána, hokejista Petr Holík, tenistka Barbora Miklová, Daniel Polášek, který vyniká v ploutvovém plavání a rychlostním potápění, hokejistka Natálie Mlýnková, orientační závodnice na horských kolech Vilma Králová, karatista Jindřich Mašláň, sportovní lezec Šimon Potůček a dlouhodobá reprezentantka v aerobiku Monika Geržová.

Rada města Zlína schválila i návrh na udělení dalších čtyř cen mimo hlavní kategorii. „Cenu primátora v kategorii mládeže získal teprve desetiletý Kryštof Bursa, který vyniká v ploutvovém i klasickém plavání. V kategorii Nejúspěšnější zdravotně postižený sportovec byla oceněna atletka Anna Marcaníková a titul Neúspěšnější sportovní kolektiv se již podruhé podařilo obhájit fotbalovému klubu FC FASTAV Zlín,“ upřesnil Dvořák.

Jako každým rokem byla udělena i Cena za mimořádný přínos zlínskému sportu. Tu získal Jiří Kotlový, zakladatel ragbyového klubu ve Zlíně a dlouholetý trenér.

Cena Fair play za rok 2016 nebyla udělena.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x